Sisustusideat

PATSAS WC:SSÄ?

 

Ei hassumpi idea. Wc:ssähän on aikaa katsella ja nauttia kauniista esineistä.

SISUSTUSELEMENTTI ASTIOISTA

 

Poimi idea astiakaupan sommitelmista, joissa kahvikupit on aseteltu kauniisti lautasten kanssa. Jos lautaset asettelee yhteen pinoon ja kupit toiseen, astiat vievät vähemmän tilaa, mutta eivät ole läheskään yhtä näyttäviä.

Kuvan astiat on kerätty kirpputoreilta. Putiikkimme astiavalikoiman löydät täältä.

SILMÄN ILOA TYÖPÄIVÄÄN

 

Ajelehtiiko työpöydälläsi esineitä, joita tarvitset, mutta et oikein keksi niille paikkaa. Asettele ne kauniille tarjoiluvadille ja tee esineistä silmän ilo.

Viereisessä kuvassa kalkkimaalit ja tuoksut viihtyvät sulassa sovussa.

KAUNIIT MUISTOT NÄKYVIIN

 

Ripusta hääpukusi makuhuoneesi seinälle. Ota perintökellosi esiin kaapin kätköstä ja tee siitä osa kaunista sommitelmaa. Kehystä muistosi seinälle tai tasolle kauniisiin hopeoituihin kehyksiin, jotka eivät vaadi työlästä puhdistusta.

HUONEKASVIEN HOITOVINKKI

 

Oletko toivoton kukkien kastelija? Jos olet, siinä tapauksessa puolihydro on sinun lajisi. Tai vaikka et olisikaan, voit silti hurahtaa siihen. Kukapa ei pitäisi terveistä ja hyvin voivista kasveista? Et tarvitse pumppuja, pH-mittareita, erikoisia litkuja ja muita vipstaakeja. Niistä saa vain pään pyörälle. Puolihydro on nimenomaan helppoa ja rentoa. Voit lukea lisää täältä.

(Puoli)hydroviljelyn edut:

 

  • Kasvit saavat aina juuri sen määrän vettä kuin tarvitsevat – kastelu on tosi helppoa.
  • Kastelun tarve harvenee, joten parin viikon loman ajaksi ei tarvitse hankkia kukkien kastelijaa.
  • Homeitiöt huoneessa vähenevät.
  • Ötökät ja kasvitaudit vähenevät.
  • Ei mullanvaihtoa.
  • Erittäin hyvä allergikon kotiin.
  • Sopii hyvin kissatalouksiin, jossa kissat levittelevät multaa.

SISUSTA TUOKSUILLA

 

Muistan, kuinka vaikuttunut olin luettuani ensimmäisen kerran tuoksuilla sisustamisesta. Sehän avaa aivan uuden ulottuvuuden viihtyisään kotiin. Kun sitten rupesin sisustamaan kotiani tuoksuilla, aloin saada myönteisiä kommentteja niin mieheltäni kuin lapsiltanikin.

Alussa tuoksuilla sisustaminen tuntui hieman vaikealta. Erilaisia diffuusereita tuntui olevan aivan liikaa. Tuoksujen laatukin mietitytti, ne kun ovat kohtuullisen hintavia. Tai no, olihan marketeissa halpoja, mutta ne kestivät vain hetken. Kun sitten törmäsin ensi kerran Mathilde M:n huonetuoksuihin, tiesin kohdanneeni Sen Oikean. Niissä oli kaikki kohdallaan: hienostuneet tuoksut, kauniit pullot ja pakkaukset sekä hyvä hinta-laatu-suhde.

 

Tuoksukynttilät

On monia eri tapoja tuoda tuoksuja kotiin eri vahvuisina. Monille tuoksukynttilät ovat tuttuja. Ne sopivat hyvin tuomaan tuoksua ja tunnelmaa erityisiin tilanteisiin.

Diffuuserit

Valikoimassamme on kahdenlaisia diffuusereita. Toisessa käytetään rottinkitikkuja, joita myöten tuoksu nousee kapillaarisesti. Tuoksun voimakkuutta voi säädellä tikkujen määrää vaihtelemalla ja tikkuja kääntelemällä. Toinen diffuuseri on keraaminen.

Yhteistä näille on se, että niistä ei tarvitse jatkuvasti huolehtia. Pieneen tilaan, kuten wc:hen, riittää pieni diffuuseri. Jos kuitenkin laitat sinne ison diffuuserin, kannattaa laittaa ainoastaan vähän tikkuja, jotta tuoksu ei tule liian voimakkaaksi. Oman, mieluisimman tuoksun voimakkuuden löydät kokeilemalla.

Iso, 200 ml:n diffuuseri, puolestaan sopii isoon tilaan, esimerkiksi olohuoneeseen. Mitä enemmän tikkuja laitat, sitä voimakkaamman tuoksun saat. Toki tuoksu myös kuluu nopeammin. Kun tuoksu kuluu loppuun, voit lisätä sitä täyttöpulloista.

Meillä on myös keskikokoisia diffuusereita, jotka sopivat mainiosti esimerkiksi kodinhoitohuoneeseen, eteiseen, työhuoneeseen ja muihin keskikokoisiin tiloihin. Tuoksun voimakkuutta on helppo säädellä tikkujen määrällä.

Tuoksuesineet

Meiltä löytyy myös tuoksuvia kipsiesineitä. Niitä voi asettaa esimerkiksi laatikoihin ja kaappeihin ja nauttia ihanista tuoksuista aina laatikkoa tai kaappia avatessa.

Esineiden tuoksun voimakkuutta voi säädellä esimerkiksi asettamalla ne kuvun alle silloin, kun ei halua niiden luovuttavan tuoksua ilmaan.

Kun tuoksu haihtuu esineestä, niihin voi suihkauttaa tuoksutiivistettä. Eri tuoksuesineillä on oma nimikkotuoksunsa.

 

 

Tekstiilituoksut

Lisäksi meillä on myös tekstiilituoksuja, jotka eivät tahraa. Voit suihkauttaa tuoksua sohvalle, liinavaatteisiin, verhoihin ja muihin tekstiileihin.

Sukella tuoksujen kiehtovaan maailmaan!

KODINHOITOHUONE VIIHTYISÄKSI

 

Onko kodinhoitohuoneesi viihtyisä, vai suljetko mieluummin oven, kun tulee vieraita? Mitäpä jos laittaisit laskostelua odottavat pyykit kauniiseen koriin, järjestäisit pöydällä ajelehtivat tavarat koreihin tai puulaatikoihin. Kissan ruokapussin voisi kätkeä kauniiseen peltipurkkiin jne.

Pure Effectin siivoustuotteet ovat niin kauniita, että niistä voit tehdä vaikkapa pienen asetelman pöydälle. Tuoksuvat simpukat löydät täältä. Viimeisen silauksen voit tehdä pienellä kukkamaljakolla. Vain kukka tai pari-kolme riittää upean katseenvangitsijan aikaansaamiseksi.

VIIRIVEHKA PIMEÄÄN ETEISEEN

 

Jos eteisesi on pohjoispuolella, viirivehka on juuri sopiva tuomaan elävyyttä eteiseen. Suosittelen sen istuttamista vesiviljelyyn, niin hoito on hyvin helppoa. Voit lukea lisää vesiviljelystä täältä.

Viirivehka sietää reilun kuivahtamisenkin. Jos unohdat kastella sen, viirivehka kyllä ilmoittaa lurpottomalla lehtiään surullisen näköisenä (keskimmäinen kuva).