Puutarhaideat

PUUTARHAVARASTON SISUSTUSVINKKI

 

Viihdytkö puutarhavarastossa, vai onko se sotkuinen murheenkryyni? Entäpä jos kätkisit rumat lannoitepussit kauniisiin koreihin tai peltipurkkeihin. Pienet työvälineet säilyvät nätisti puulaatikoissa tai koreissa. Kaunis naulakko houkuttelee järjestämään työkalut paikoilleen. Saat lisää viihtyvyyttä tauluilla, verhoilla ja vaikkapa kynnysmatolla. Jos varastoon mahtuu, korituoli tuo tunnelmaa ja voit istahtaa talvellakin nauttimaan kesän tuoksuista.

Aloita pienillä jutuilla. Katsele, mitä säilytyslaatikoita, -koreja ja -purkkeja kotoa löytyy, ennen kuin riennät ostamaan uusia. Varo kuitenkin: voit innostua ja pian koko varasto täytyy siivota ja järjestää uuteen uskoon katosta lattiaan. Niin minulle aluksi kävi ja sitten kävi vielä hullummin – puutarhavarastosta tulikin putiikki.

PUUTARHAKORISTEET

 

Puutarhakoristeet luovat puutarhaan mielenkiintoa ja yllätyksellisyyttä. Käytä luovuuttasi koristeiden asettelussa. Etsi niille paikkoja terasseilta, portailta tai istutusryhmistä – tai sisältä. Käytä tarvittaessa koroketta.

Aseta puutarhakoristeet siten, että yhdellä silmäyksellä näkyy vain yksi koriste tai sommitelma. Jos koristeita on liikaa, vaikutelmasta tulee hajanainen. Sen sijaan sopivasti sijoitettuna koriste voi olla puutarhasi helmi.