Vesitasomittarin jatkosarja

Vesitasomittarin jatkosarja helppoon huonekasvien hoitoon.

Jatkokappaleet on tarkoitettu 23,5 / 31,5 cm korkuiseen vesitasomittariin, joka myydään erikseen. Mittariin voidaan asentaa jopa viisi jatko-osaa.

Istuta kasvi oikein hydrosoraan ja aseta sopivan pituinen mittari. Sen jälkeen voit kastella mittarin mukaan ja olla varma, että kasvi saa aina oikean määrän vettä.

Mittarin yläosa näyttää veden pinnan minimi-, maksimi- ja optimitasot. Kun mittarin tikku on pohjassa, on aika lisätä vettä.

On tärkeää valita ruukkuun oikean kokoinen mittari. Silloin kastelu on helppoa ja varmaa.

 

4,10 

Varastossa

Vesitasomittarin jatkosarja hydroviljelyyn

Vesitasomittari on muoviputki, jonka sisällä on tikku. Tikun alaosassa on ontto pallo tai muu vettä kevyempi kappale, joka nousee vedenpinnan mukana ylöspäin. Tämä tuote on tarkoitettu putken ja tikun pidentämiseen.

TUOTETIEDOT:

Yhden jatko-osan pituus on 6 cm. Kokonaispituus 9 cm. Jatkokappaleet on tarkoitettu 23,5 / 31,5 cm korkuiseen vesitasomittariin, joka myydään erikseen. Mittariin voidaan asentaa jopa viisi jatko-osaa.

Sisältää: 1 kpl putken jatkoksia ja 1 kpl tikun jatkopaloja

Väri: harmaa

Materiaali: kierrätetty ja kierrätettävä PP-muovi

Käyttöohje:

  • Irrota mittarista reiällinen kansiosa. Jos kansi on liian tiukka, voit saada sen helpommin irti irrottamalla mittariosan. Työnnä sormesi reiästä ja vedä kansi ylös. Liitä jatkokappale (tai 1-5 jatkokappaletta) tiukasti mittariin. Jatka punaista tikkua lisäosalla/-osilla painamalla jatkos tiiviisti pitkän tikun jatkoksi. Aseta kansi paikalleen ja lopuksi läpinäkyvä mittariosa. Nyt mittari on valmis käyttöön.
  • Aseta jatkettu mittari vedenpitävän ruukun pohjaa vasten pystyyn. Lisää hydrosoraa pohjalle noin viidesosa soramäärästä. Laita kasvi ruukkuun (samalle tasolle millä kasvi on mahdollisesti ollut mullassa) ja täytä ruukku hydrosoralla. Isoilla kasveilla on suositeltavaa käyttää isointa raekokoa 8-16 mm.
  • Kaada ruukkuun vettä ja katso, että mittarin merkkitikku alkaa nousta. Alussa vettä voi kaataa lähes maksimiin asti, mutta jatkossa ei niin paljon. Optimialue on merkitty mittariin.
  • Jatkossa kastele optimitasoon asti. Lomalle lähtiessäsi voit poikkeuksellisesti kastella aurinkoisen paikan kasvit maksimiin asti. Älä missään tapauksessa lisää vettä yli maksimirajan. Jos veden pinta nousee liian ylös, juuren niska ei saa happea ja kasvi voi kuolla hukkumalla. Jos kasvi tykkää kuivahtaa kasteluiden välillä, voit odottaa vielä pari päivää, kun tikku on painunut pohjaan.
  • Huomaa: Mittari voi jäädä joskus jumiin. Kopsauta sitä varovasti, jos huomaat, ettei mittari nouse kaataessasi vettä.

Tuotemerkki: Leni, Saksa

Vinkki!

Kattavan tietopaketin vesimittareiden käytöstä sekä (puoli)hydroviljelystä löydät täältä.

Meiltä löytyvät myös muut hydroviljelyyn tarvittavat tarvikkeet. Tutustu valikoimassamme oleviin hydroviljelytarvikkeisiin täällä.