Vesitasomittari hydroviljelyyn 23,5 / 31,5 cm, jatkettava

Vesitasomittari helppoon huonekasvien hoitoon.

Tämä malli on erityisen kätevä suuriksi kasvaville viherkasveille, koska voit jatkaa mittaria erillisillä jatkokappaleilla. Voit lisätä jopa viisi jatkosta, jolloin mittarin kokonaiskorkeudeksi tulee 53,5 / 61,5 cm. Jatko-osat myydään erikseen.

Istuta kasvi oikein hydrosoraan ja aseta mittari. Sen jälkeen voit kastella mittarin mukaan ja olla varma, että kasvi saa aina oikean määrän vettä.

Mittarin yläosa näyttää veden pinnan minimi-, maksimi- ja optimitasot. Kun mittarin tikku on pohjassa, on aika lisätä vettä.

On tärkeää valita ruukkuun oikean kokoinen mittari. Silloin kastelu on helppoa ja varmaa.

Eripituisia mittareita on runsaasti tarjolla. Suositellun ruukunkorkeuden näet jokaisen mittarin kohdalla.

11,20 

Varastossa

Vesitasomittari hydroviljelyyn 23,5 / 31,5 cm, jatkettava

Vesitasomittari on muoviputki, jonka sisällä on tikku. Tikun alaosassa on ontto pallo tai muu vettä kevyempi kappale, joka nousee vedenpinnan mukana ylöspäin.

TUOTETIEDOT:

Kokonaispituus 31,5 cm, josta harmaan jalan osuus 23,5 cm ja läpinäkyvän mittarin osuus 8 cm. Alaosan halkaisija 8 cm, keskiosan halkaisija 5 cm.

Tähän mittariin voidaan asentaa jatkokappaleet, jotka myydään erikseen. Mittariin voidaan asentaa jopa viisi jatko-osaa. Yksi jatkokappale pidentää mittaria 6 cm, jolloin maksimipituudeksi tulee 53,5 / 61,5 cm.

Väri: harmaa

Materiaali: kierrätetty ja kierrätettävä PP-muovi

Käyttöohje:

  • Aseta mittari vedenpitävän ruukun pohjaa vasten pystyyn. Lisää hydrosoraa pohjalle noin viidesosa soramäärästä. Laita kasvi ruukkuun (samalle tasolle millä kasvi on mahdollisesti ollut mullassa) ja täytä ruukku hydrosoralla. Isoille kasveille on suositeltavaa käyttää isointa raekokoa 8-16 mm.
  • Kaada ruukkuun vettä ja katso, että mittarin merkkitikku alkaa nousta. Alussa vettä voi kaataa lähes maksimiin asti, mutta jatkossa ei niin paljon. Optimialue on merkitty mittariin.
  • Jatkossa kastele optimitasoon asti. Lomalle lähtiessäsi voit poikkeuksellisesti kastella aurinkoisen paikan kasvit maksimiin asti. Älä missään tapauksessa lisää vettä yli maksimirajan. Jos veden pinta nousee liian ylös, juuren niska ei saa happea ja kasvi voi kuolla hukkumalla. Jos kasvi tykkää kuivahtaa kasteluiden välillä, voit odottaa vielä pari päivää, kun tikku on painunut pohjaan.
  • Huomaa: Mittari voi jäädä joskus jumiin. Kopsauta sitä varovasti, jos huomaat, ettei mittari nouse kaataessasi vettä.

Tuotemerkki: Leni, Saksa

Vinkki!

Kattavan tietopaketin vesimittareiden käytöstä sekä (puoli)hydroviljelystä löydät täältä.

Meiltä löytyvät myös muut hydroviljelyyn tarvittavat tarvikkeet. Tutustu valikoimassamme oleviin hydroviljelytarvikkeisiin täällä.