Vesitasomittarin pidike

Vesitasomittarin pidike helppoon huonekasvien hoitoon. Aseta  pidike laakean astian pohjalle. Istuta kasvi oikein hydrosoraan ja aseta mittari pidikkeen sisään.

Tukeva pidike pitää vesitasomittarin napakasti pystyssä laakeassa ruukussa. Irrottamalla kannen voit nostaa vesitasomittarin pois ilman että sorat valuvat reikään. Huomaa, että pidike on kookas, joten se ei sovi kovin pieneen astiaan.

Voit kastella kasvin mittarin mukaan ja olla varma, että kasvi saa aina oikean määrän vettä.

Pidike sopii 22/30 cm pituiselle vesitasomittarille, joka myydään erikseen.

8,00 

Varastossa

Vesitasomittarin pidike hydroviljelyyn

Tukeva pidike pitää vesitasomittarin napakasti pystyssä laakeassa ruukussa. Irrottamalla kannen voit nostaa vesitasomittarin pois ilman että sorat valuvat reikään. Huomaa, että pidike on kookas, joten se ei sovi kovin pieneen astiaan.

TUOTETIEDOT:

Korkeus noin 21,5 cm.

Alaosan halkaisija: noin 11 cm

Yläosan halkaisija: noin 8,5 cm

Pidike on tarkoitettu 22/30 cm korkuiselle vesitasomittarille.

Väri: tummanharmaa

Materiaali: kierrätetty ja kierrätettävä PP-muovi

Käyttöohje:

  • Aseta pidike laakean vedenpitävän ruukun pohjaa vasten pystyyn. Lisää hydrosoraa ruukun pohjalle, pidikkeen ympärille noin viidesosa soramäärästä. Laita kasvi ruukkuun (samalle tasolle millä kasvi on mahdollisesti ollut mullassa) ja täytä ruukku hydrosoralla. Keskikokoisille ja isommille kasveille on suositeltavaa käyttää keskimmäistä raekokoa 4-8 mm tai isointa raekokoa 8-16 mm.
  • Nyt voit lisätä 22/30 cm korkuisen mittarin (myydään erikseen) pidikkeen yläaukosta. Pujota reikäkansi päälle niin, että tapit osuvat tiiviisti koloihin.
  • Kaada ruukkuun vettä ja katso, että mittarin merkkitikku alkaa nousta. Alussa vettä voi kaataa lähes maksimiin asti, mutta jatkossa ei niin paljon. Optimialue on merkitty mittariin.
  • Jatkossa kastele optimitasoon asti. Lomalle lähtiessäsi voit poikkeuksellisesti kastella aurinkoisen paikan kasvit maksimiin asti. Älä missään tapauksessa lisää vettä yli maksimirajan. Jos veden pinta nousee liian ylös, juuren niska ei saa happea ja kasvi voi kuolla hukkumalla. Jos kasvi tykkää kuivahtaa kasteluiden välillä, voit odottaa vielä pari päivää, kun tikku on painunut pohjaan.
  • Huomaa: Mittari voi jäädä joskus jumiin. Kopsauta sitä varovasti, jos huomaat, ettei mittari nouse kaataessasi vettä. Tarvittaessa voit nostaa reikäkannen mittareineen ylös esimerkiksi puhdistamista varten.

Tuotemerkki: Leni, Saksa

Vinkki!

Kattavan tietopaketin vesitasomittareiden käytöstä sekä (puoli)hydroviljelystä löydät täältä.

Meiltä löytyvät myös muut hydroviljelyyn tarvittavat tarvikkeet. Tutustu valikoimassamme oleviin hydroviljelytarvikkeisiin täällä.