Vesitasomittari hydroviljelyyn 9/15 cm

Vesitasomittari helppoon huonekasvien hoitoon. Istuta kasvi oikein hydrosoraan ja aseta mittari. Sen jälkeen voit kastella mittarin mukaan ja olla varma, että kasvi saa aina oikean määrän vettä.

Mittarin yläosa näyttää veden pinnan minimi-, maksimi- ja optimitasot. Kun mittarin tikku on pohjassa, on aika lisätä vettä.
On tärkeää valita ruukkuun oikean kokoinen mittari. Silloin kastelu on helppoa ja varmaa.

Eripituisia mittareita on runsaasti tarjolla. Suositellun ruukunkorkeuden näet jokaisen mittarin kohdalla.

4,80 

Varastossa

Vesitasomittari hydroviljelyyn

Vesitasomittari on muoviputki, jonka sisällä on tikku. Tikun alaosassa on ontto pallo tai muu vettä kevyempi kappale, joka nousee vedenpinnan mukana ylöspäin.

TUOTETIEDOT:

Kokonaispituus 15 cm. Mittari on tarkoitettu noin 9 cm korkuiseen ruukkuun. Soveltuu parhaiten 8-10 cm korkuisille ruukuille

Väri: harmaa / ruskea

Materiaali: kierrätetty ja kierrätettävä PP-muovi

Käyttöohje:

  • Aseta mittari vedenpitävän ruukun pohjaa vasten pystyyn. Lisää hydrosoraa pohjalle noin viidesosa soramäärästä. Laita kasvi ruukkuun (samalle tasolle millä kasvi on mahdollisesti ollut mullassa) ja täytä ruukku hydrosoralla. Pienille ja keskikokoisille kasveille on suositeltavaa käyttää keskimmäistä raekokoa 4-8 mm.
  • Kaada ruukkuun vettä ja katso, että mittarin merkkitikku alkaa nousta. Alussa vettä voi kaataa lähes maksimiin asti, mutta jatkossa ei niin paljon. Optimialue on merkitty mittariin.
  • Jatkossa kastele optimitasoon asti. Lomalle lähtiessäsi voit poikkeuksellisesti kastella aurinkoisen paikan kasvit maksimiin asti. Älä missään tapauksessa lisää vettä yli maksimirajan. Jos veden pinta nousee liian ylös, juuren niska ei saa happea ja kasvi voi kuolla hukkumalla. Jos kasvi tykkää kuivahtaa kasteluiden välillä, voit odottaa vielä pari päivää, kun tikku on painunut pohjaan.
  • Huomaa: Mittari voi jäädä joskus jumiin. Kopsauta sitä varovasti, jos huomaat, ettei mittari nouse kaataessasi vettä.

Tuotemerkki: Leni, Saksa

Vinkki!

Kattavan tietopaketin vesimittareiden käytöstä sekä (puoli)hydroviljelystä löydät täältä.

Meiltä löytyvät myös muut hydroviljelyyn tarvittavat tarvikkeet. Tutustu valikoimassamme oleviin hydroviljelytarvikkeisiin täällä.