Hydrosora 2-4 mm, Leca ton, 1 l

Hydrosora on savesta kuumentamalla valmistettu rae, jossa bakteerit ja homeet eivät viihdy:

  • Allergiaystävällinen kasvualusta erityisesti vesiviljelyä varten
  • Vettä pidättävä ja sitä vähitellen luovuttava rae istutusmullan kuohkeuttamiseen
  • Katteeksi ruukun pinnalle

Valittavana raekoot:

  • 2–4 mm pistokkaiden juurruttamiseen
  • 4–8 mm kasveille, joille on ehtinyt muodostua jo juuret
  • 8–16 mm isoille kasveille

On tärkeää, että käytät vesiviljelyssä hydrosoraa. Lecasora ei sovi huonekasveille. Hydrosorassa eivät viihdy bakteerit ja homeet, joten menetelmä sopii erityisen hyvin terveellisen huoneilman mahdollistamiseen. Juuret saavat paremmin ilmaa ja juuriston taudit vähenevät.

Kiinnitä huomiota hydrosoran raekokoon. Pienin raekoko 2–4 mm on tarkoitettu pistokkaiden juurruttamiseen. Raekoko 4–8 mm on tarkoitettu kasveille, joille on ehtinyt muodostua jo juuret. Raekoko 8–16 mm on tarkoitettu isoille kasveille.

2,70 

Varastossa

Hydrosora, Leca Ton

TUOTETIEDOT:

Väri: punaruskea

Määrä: 1 litra

Raekoko: 2-4 mm. Soveltuu erityisesti pistokkaiden juurruttamiseen sekä pienille hentojuurisille kasveille.

Materiaali: savi

Käyttöohje:

  • Huuhtele sora ennen käyttöä.
  • Kun istutat kasvin (puoli)hydroviljelyyn, on tärkeää, että ympäröit juuret hydrosoralla. Lisää astian pohjalle hydrosoraa muutamasta sentistä viiteentoista senttiin ja varmista, että myös astian reunoille jää muutama sentti hydrosoraa.
  • Voit käyttää hydrosoraa yhä uudestaan. Voit puhdistaa hydrosoran keittämällä sen vedessä 5 minuutin ajan. Jos olet käyttänyt pitkävaikutteisia lannoiterakeita, ne kannattaa koota sekajätteeseen. Se käy helposti siten, että levität altaan pohjalle reilun palan kangasta, esimerkiksi palan vanhaa lakanaa. Huuhtele sora siivilässä altaan yllä. Lannoiterakeet jäävät kankaan päälle, jonka voit laittaa sekajätteeseen.

Tuotemerkki: Leni, Saksa

 

Vinkki!

Vesiviljelyn lisäksi voit käyttää hydrosoraa myös mullan kuohkeuttamiseen. Hydrosora sitoo kosteutta ja tekee mullasta ilmavampaa, mikä on hyväksi juuristolle. Hydrosora sopii myös mullan pinnalle katteeksi.

Kattavan tietopaketin hydrosoran käytöstä sekä (puoli)hydroviljelystä löydät täältä.

Meiltä löytyvät myös muut hydroviljelyyn tarvittavat tarvikkeet. Tutustu valikoimassamme oleviin hydroviljelytarvikkeisiin täällä.