Vesitasomittari hydroviljelyyn 29/36,5 cm

HUOM!

Näissä kiinalaisissa mittareissa on ollut ongelmia ja siksi ne poistuvat tuotevalikoimastamme. Jäljellä olevat mittarit annamme veloituksetta Lenin mittarien ostajille. Jos ostat Lenin mittareita, voit valita yhtä monta kiinalaista mittaria kaupan päälle. Pelkästään kiinalaisia mittareita emme toimita, emmekä vastaa niiden toimimisesta.

Vesitasomittari helppoon huonekasvien hoitoon. Istuta kasvi oikein hydrosoraan ja aseta mittari. Sen jälkeen voit kastella mittarin mukaan ja olla varma, että kasvi saa aina oikean määrän vettä.

Mittarin yläosa näyttää veden pinnan minimi-, maksimi- ja optimitasot. Kun mittarin tikku on pohjassa, on aika lisätä vettä.
On tärkeää valita ruukkuun oikean kokoinen mittari. Silloin kastelu on helppoa ja varmaa.

Eripituisia mittareita on runsaasti tarjolla. Suositellun ruukunkorkeuden näet jokaisen mittarin kohdalla.

0,00 

Varasto loppu

Vesitasomittari hydroviljelyyn

Vesitasomittari on muoviputki, jonka sisällä on tikku. Tikun alaosassa on ontto pallo tai muu vettä kevyempi kappale, joka nousee vedenpinnan mukana ylöspäin.

TUOTETIEDOT:

Kokonaispituus 36,5 cm. Mittari on tarkoitettu noin 29 cm korkuiseen ruukkuun. Soveltuu 28-30 cm korkuisille ruukuille.

Väri: valkoinen

Materiaali: muovi

Käyttöohje:

  • Aseta mittari vedenpitävän ruukun pohjaa vasten pystyyn. Lisää hydrosoraa pohjalle noin viidesosa soramäärästä. Laita kasvi ruukkuun (samalle tasolle millä kasvi on mahdollisesti ollut mullassa) ja täytä ruukku hydrosoralla. Pienille kasveille on suositeltavaa käyttää pientä raekokoa. Pienin raekoko 2-4 mm soveltuu kasvien juurruttamiseen ja hentojuurisille kasveille. Pienille juurellisille kasveille soveltuu hyvin raekoko 4-8 mm.
  • Kaada ruukkuun vettä ja katso, että mittarin merkkitikku alkaa nousta. Alussa vettä voi kaataa lähes maksimiin asti, mutta jatkossa ei niin paljon. Optimialue on merkitty mittariin.
  • Jatkossa kastele optimitasoon asti. Älä missään tapauksessa lisää vettä yli maksimirajan. Jos veden pinta nousee liian ylös, juuren niska ei saa happea ja kasvi voi kuolla hukkumalla. Jos kasvi tykkää kuivahtaa kasteluiden välillä, voit odottaa vielä pari päivää, kun tikku on painunut pohjaan.
  • Huomaa: Mittari voi jäädä joskus jumiin. Kopsauta sitä varovasti, jos huomaat, ettei mittari nouse kaataessasi vettä.

 

Vinkki!

Kattavan tietopaketin vesimittareiden käytöstä sekä (puoli)hydroviljelystä löydät täältä.

Meiltä löytyvät myös muut hydroviljelyyn tarvittavat tarvikkeet. Tutustu valikoimassamme oleviin hydroviljelytarvikkeisiin täällä.